Forever Macedonia
macedonia.ucoz.com
Thursday, 2018-11-15, 8:56 PM
Дома | Профил  | Log In Welcome Guest | RSS

Мени
Section categories
    
    
    
    
Channel categories
    
    
Анкета
Оценнка за мојкот сајт
Вкупно одговори: 257
Chat macedonia
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Video » Комитски

За Иван Димов - Јон Пашата

Views: 1 Added by: macedonia macedonia 
Entry description:

Иван Најдов Димов - познат како Јон Пашата, роден во 1878 година во селото Тројкрсти (прилепско), а потоа неговото семејство се преселува во селото Логоварди (битолско). Бил војвода на ВМОРО, учесник во Илинденското востание. Во 1902 година станал член на четата на Ѓорги Сугарев. Заедно со Димче Сарванов - Могилчето го убиваат турскиот насилник Шефки. Јон Пашата починал на 20 ноември 1906 во Битола.

Логирај се
Кредит
Your shopping cart is empty
Пребарубач
Пријатели
 • uCoz Community
 • uCoz Manual
 • Video Tutorials
 • Official Template Store
 • Best uCoz Websites
 • mreza.mk
 • kurir.mk
 • sitel.mk
 • republika.mk
 • skopjeairporttaxi.com.mk

 • Мрежа - Медиа © 2002 - 2018
  www.mreza.mk