Forever Macedonia
macedonia.ucoz.com
Thursday, 2018-08-16, 3:43 AM
Дома | Профил  | Log In Welcome Guest | RSS

Мени
Section categories
Hardware [4]Digital World [0]
Computer Security [0]Peripherals [0]
Documentation [0]Programming [0]
Online Computer Forums [0]Software [0]
Mobile PCs [0]Networks [0]
Operating Systems [0]
Анкета
Оценнка за мојкот сајт
Вкупно одговори: 257
Chat macedonia
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Site Catalog » Computers » Hardware

Mладите Македонци во Грција се повеќе ја негуваат македонската песна и ора. Секоја чест!
2018-08-03, 0:01 AM

Нашинците во Грција со векови наназад ги негувале традицијата и обичаите. И кога биле угнетувани, прогонувани, убивани и им било забрането да говорат на својот мајчин јазик, тие со крајни напори успевале да го пренесат македонскиот дух на идните генерации.

Видеото кое следи ја покажува љубовта на Македонците од Егејска Македонија кон народната македонска песна и ора. Младите Македонци во Грција се повеќе ја негуваат македонската музика и македонските народни игри.

Снимката е од Село Биралци, Кајлари.

Погледнете:

Transitions: 0 | Added by: cipusev | Rating: 0.0/0 | Tags: Mладите Македонци во Грција
Логирај се
Кредит
Your shopping cart is empty
Пребарубач
Пријатели
 • uCoz Community
 • uCoz Manual
 • Video Tutorials
 • Official Template Store
 • Best uCoz Websites
 • mreza.mk
 • kurir.mk
 • sitel.mk
 • republika.mk
 • skopjeairporttaxi.com.mk

 • Мрежа - Медиа © 2002 - 2018
  www.mreza.mk