Forever Macedonia
macedonia.ucoz.com
Thursday, 2018-11-15, 7:34 PM
Дома | Профил  | Log In Welcome Guest | RSS

Мени
Section categories
Тест - Информации [0]Текстови [26]
Анкета
Оценнка за мојкот сајт
Вкупно одговори: 257
Chat macedonia
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Site Catalog » Автомобили » Текстови

Создавањето на знамето од Кутлеш
2017-03-01, 0:27 AM

Македонското сонце со шеснаесет зраци за прв пат се појавува во времето на Филип II Македонски, кој успејал да ги обедини Македонските племиња во една држава.Тој за тоа од Македонските племиња бил назначен за крал и ја добил титулата „МАКЕДОН – МАКЕДОНСКИ „ – најсветлото нешто за еден македонски владател.

egeasmakedon

Пред ова обeдинување и создавање на Македонското сонце со шеснаесет зраци, Македонското сонце било со осум зраци.

ZM 2
Обeдинетите Македонски племиња што Филип  II Македонски ги обеднил, биле:
 • Адриани,
 • Пердикеанци,
 • Линкестијци,
 • Пеонци,
 • Одрисеанци,
 • Моесианци,
 • Орестијанци,
 • Алмопијанци,
 • Елиметејанци,
 • Халкидијци,
 • Пелагонци,
 • Илири,
 • Мoлoсијанци,
 • Тракијаци,
 • Дардани и
 • Трибалци
Transitions: 0 | Added by: cipusev | Rating: 0.0/0
Логирај се
Кредит
Your shopping cart is empty
Пребарубач
Пријатели
 • uCoz Community
 • uCoz Manual
 • Video Tutorials
 • Official Template Store
 • Best uCoz Websites
 • mreza.mk
 • kurir.mk
 • sitel.mk
 • republika.mk
 • skopjeairporttaxi.com.mk

 • Мрежа - Медиа © 2002 - 2018
  www.mreza.mk